Українців закликають увечері не включати потужні електроприлади
Українців закликають увечері не включати потужні електроприлади
Мешканців Києва, Чернігова, Черкас та відповідних областей, а також Житомира просять з 17:00 до 22:00 максимально обмежувати споживання електроенергії.
 
Українців закликають не включати потужні електроприлади під час вечірнього піку споживання. Відповідне звернення у понеділок, 10 жовтня, оприлюднила прес-служба Укренерго.
 
Зазначається, що у зв'язку з пошкодженням ракетних обстрілів магістральних електромереж Київського регіону НЕК Укренерго запровадила графік аварійних відключень споживачів у Києві, Чернігові, Черкасах та областях, а також у Житомирі.
 
Укренерго наголошує, що обмежувати споживання електроенергії найбільше необхідно у вечірні години, коли традиційно спостерігається пік споживання.
 
"У зв'язку з цим закликаємо жителів Київщини та регіонів, де зараз діє графік аварійних відключень, добровільно зменшити споживання електроенергії у вечірні години – з 17:00 до 22:00. Рекомендуємо включати потужні побутові електроприлади, такі як пральні машини, бойлери, кондиціонери тощо лише вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий", - йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що дотримуючись цих простих рекомендацій, можна убезпечити електромережі регіону від перевантажень та ризику додаткових аварій.
 
В Укренерго також додали, що відновлювальні роботи, які проводяться, аби відновити нормальне живлення Києва та області, будуть виконані у найкоротший термін.
Добавил: Loci
Категория: Украина 93
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close