Україна запросила у США зенітні комплекси Avenger - ЗМІ
Україна запросила у США зенітні комплекси Avenger - ЗМІ
Цей самохідний ЗРК ближньої дії призначений для ураження повітряних цілей на висоті від 0,5 до 3,8 км та на дальності від 0,5 до 5,5 км.
 
Україна надіслала запит до США на постачання зенітно-ракетних комплексів Avenger. Вони потрібні для боротьби з іранськими дронами-камікадзе Shahed-136, повідомив напередодні журнал Foreign Policy з посиланням на кілька джерел у Конгресі та двох українських чиновників.
 
Вказано, що Київ підштовхує Вашингтон до постачання досконаліших артилерійських боєприпасів та засобів ППО ближньої дії для перехоплення дронів.
 
Йдеться про вдосконалені боєприпаси подвійного призначення – різновиди касетних боєприпасів, які призначені для розриву на безліч дрібніших, щоб вражати мобільні цілі. Однак у США поки що діє заборона на їх експорт. Такі боєприпаси потрібні для зниження зносу артилерійських знарядь стандарту НАТО.
 
Також українська сторона наполягає на постачанні ЗРК Avenger. Обмежена доступність таких систем може перешкодити адміністрації Джо Байдена відправити Avenger, хоча у США дійсно є на складах кілька варіантів системи протиповітряної оборони M163 Vulcan.
ЗРК Avenger (Месник, – ред.) – це самохідний зенітно-ракетний комплекс ближньої дії, розміщений на шасі автомобіля HMMWV. Призначений для ураження повітряних цілей на висоті від 05 до 38 км і на дальності від 05 до 55 км.
 
До складу комплексу входять два контейнери по чотири ракети FIM-92 Stinger, зенітний кулемет калібру 12,7 мм та РЛС. Система виявлення є всепогодною і забезпечує виявлення цілей за будь-яких умов видимості за рахунок вбудованого тепловізора.
Добавил: Loci
Категория: Украина 102
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close