Україна отримала 500 тисяч доз вакцини проти штаму Омікрон
Україна отримала 500 тисяч доз вакцини проти штаму Омікрон
Оновлений варіант вакцини розроблений спеціально проти штаму Омікрон та його варіацій. Ці вакцини вже розвезли до більшості областей України.
 
Швеція передала Україні понад 500 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech для боротьби з COVID-19. Про це у вівторок, 4 жовтня, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.
 
Зазначається, що вакцину Comirnaty Original/Omicron BA.1 було розроблено спеціально проти штаму Омікрон та його варіацій.
 
Ця вакцина призначена винятково для тих людей, які робитимуть перше або друге бустерне щеплення від коронавірусу.
 
Україна стала першою країною світу за межами ЄС, яка одержала оновлений варіант Comirnaty від Pfizer.
 
Ці вакцини вже розвезли до більшості областей України.
 
У МОЗ нагадали, що на цей час в Україні первинний курс вакцинації від коронавірусу складається з двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer або CoronaVac/Sinovac, або однієї дози вакцини Janssen/Johnson & Johnson.
 
Однак, для того, щоб посилити та продовжити захист від важких форм COVID-19, через 5 місяців після первинного курсу потрібно зробити бустерне щеплення будь-якою наявною вакциною.
 
А пенсіонерам та людям з хронічними хворобами рекомендовано робити і другий бустер будь-якою з наявних вакцин через чотири місяці після першого.
 
У середині вересня стало відомо про намір Швеції передати Україні 500 тисяч доз вакцини. Тоді повідомлялося також, що це новіша версія препарату, адаптована до штаму Омікрон.
 
Нагадаємо, що Польща надасть Україні мільйон доз COVID-вакцин. Також будуть передані препарати проти кору, епідемічного паротиту та краснухи.
Добавил: Loci
Категория: Украина 95
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close