Угоди Лукашенка та Сі спрямовані на обхід санкцій проти РФ - ISW
02.03.2023 14:03 264
Угоди Лукашенка та Сі спрямовані на обхід санкцій проти РФ - ISW

Документи, підписані Мінськом та Пекіном, передбачають постачання обладнання, яке РБ може передати Росії.

Домовленості самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та глави Китаю Сі Цзіньпіна дозволять Росії отримати китайську допомогу в обхід санкцій. Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко та голова КНР Сі Цзіньпін 1 березня підписали пакет із 16 документів, які можуть полегшити обхід російських санкцій шляхом спрямування китайської допомоги до Росії через Білорусь", - йдеться у повідомленні.

За словами Лукашенка, Білорусь зацікавлена у поглибленні співпраці з Китаєм у сфері технологічного розвитку.

Він також додав, що білоруські виробники зацікавлені у вивченні "компетенцій та технологій китайських компаній у формуванні компонентної бази, виробництві двигунів, трансмісій, мостів, інших вузлів та агрегатів".

Китай може таємно передавати військове обладнання чи обладнання подвійного призначення до Росії через Білорусь, вважають експерти.

Лукашенко має намір додатково підтримати ці угоди на підтримку своїх давніх зусиль щодо розвитку китайського економічного впливу в Білорусі, щоб захиститися від російського інтеграційного тиску, оскільки ці заходи, принаймні, "відстрочать кампанію Росії, що триває, щодо забезпечення повного економічного контролю над Білоруссю".

Лукашенко висловлювався на підтримку розширення економічної присутності Китаю у Білорусі у лютому 2021 року. У той період формальний глава РБ "активізував свої зусилля, щоб затримати поглинання Білорусі Росією через Союзну державу", додають в ISW.
Добавил: Loci
Категория: Мир 264
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close