У ЗСУ уточнили інформацію про 90% ефективність ППО
У ЗСУ уточнили інформацію про 90% ефективність ППО

Високий відсоток ураження цілей стосується лише того виду озброєння, яке Україна може збивати.

У Повітряних силах, коментуючи інформацію у ЗМІ про високу ефективність української ППО, заявили, що високий відсоток ураження цілей стосується лише того виду озброєння, яке Україна може збивати. Про це у п'ятницю, 12 травня, сказав в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Хочу сказати щодо матеріалу у ЗМІ, і на декількох ресурсах я вже "притушив" ейфорію, якою не можна хворіти. Тому що 90% ракет ми збиваємо, як наприклад, під час атаки на Київ, ми говоримо про той вид озброєння, який ми можемо збивати. Якщо ми говоримо про крилаті ракети Калібр, Х-101, Х-555, Шахеди, - так, тут досягається відсоток ураження близько 75-80%. Може бути 90%, а за якоїсь атаки і 100%. Але це далеко не з усіма ворожими засобами ураження", - сказав Ігнат.

Він наголосив, що у РФ є ракети, які українські сили ще не можуть збивати - Х-22, Х-31п, Онікс, С-300, а також керовані авіабомби тощо.

"90% належать до того, що ми можемо вражати. Чому - я це пояснюю. Складається враження, що нібито ППО України вже на 90% ефективна. Ні, це не так, на жаль. Нам потрібно посилюватися", - зазначив речник, додавши, що основу ППО все ще складають старі радянські системи.
Добавил: Loci
Категория: Украина 454
Рейтинг: 5.0/2
Теги: ракеты, ВСУ
Всего комментариев: 0
avatar
close