У Шольца є таємні причини не передавати Taurus – депутат Бундестагу
14.03.2024 10:33 702
У Шольца є таємні причини не передавати Taurus – депутат Бундестагу

Є одна або дві речі, які не можна обговорювати публічно, які справедливо змушують його вагатися, заявив член комітету з питань оборони Бундестагу.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц має "секретні причини" для відмови у передачі Україні ракет Taurus, хоча публічно він заявляє, що це через "необхідність залучення німецьких солдатів" у війну з Росією. Про це заявив провідний член комітету з питань оборони німецького Бундестагу Александер Мюллер, передає Euractiv.

Повідомляється, що 13 березня канцлер вчергове запевнив депутатів Бундестагу, що не буде ухвалювати рішення про передачу Taurus Україні ані напряму, ані по "кругових поставках". "Це межа, яку я не можу перетнути", - заявив Шольц.

Мюллер заявив, що під час закритого засідання комітету 11 березня він вперше отримав "інформацію (...) про те, чому Шольц так думає".

"Є одна або дві речі, які не можна обговорювати публічно, які справедливо змушують його вагатися", – сказав Мюллер.

У підтвердження слів Мюллера, видання зазначає, що під час виступу у Бундестазі 13 березня Шольц звинуватив опозиційних депутатів в "інструменталізації теми Taurus", незважаючи на те, що вони "знають все" про причини відмови й використовуючи той факт, що ця "інформація не є публічною".
Добавил: Loci
Категория: Мир 702
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close