У Путіна звинуватили Казахстан у затопленні регіонів Росії
У Путіна звинуватили Казахстан у затопленні регіонів Росії

Владі Казахстану необхідно поліпшити процес скидання води з водосховища, заявив представник Путіна.

Казахстан повинен був "узгодженіше" скидати воду у своїй системі водосховищ, щоб Росія могла уникнути паводків у Курганській та Тюменській областях. Про це заявив повноважний представник президента РФ в Уральському федеральному окрузі Володимир Якушев, пишуть росЗМІ.

"Коли у нас ось такі ось зими і коли у нас досить велика кількість снігу, і у водосховищі накопичується досить великий запас води, то нам є в цьому плані, що відпрацювати з нашими колегами з Казахстану, щоб скидання водосховищ цієї води було більш узгодженим, правильним і більш рівним", - сказав він.
 
За словами представника Путіна, у майбутньому за рахунок коригування скидів у Казахстані проблем із паводками у кількох областях можна буде уникнути. Поки що у Кургані готуються до "великої води".

"За попередніми оцінками, це історичний максимум. Тому додатково відсипаються ті ділянки, де є підстави вважати, що висота дамби буде недостатньою", - зазначив Якушев.

При цьому представник очільника Кремля не став гарантувати, що заходи на 100% допоможуть впоратися зі стихією. Після відпрацювання надзвичайної ситуації в Курганській області рятувальників направлять до Тюменської області, де також очікуються повені.
Добавил: Loci
Категория: Россия 1149
Рейтинг: 4.8/5
Всего комментариев: 0
avatar
close