У Повітряних силах оцінили ефективність F-16
У Повітряних силах оцінили ефективність F-16

Американські винищувачі застосовують дешевші ракети, ніж ті потужні системи ППО, які зараз вимушена застосовувати України, пояснив Юрій Ігнат.

Американськівинищувачі F-16 можуть наблизити 100% збиття ворожих ракет і дронів над Україною. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю для РБК-Україна, оприлюдненому у п’ятницю, 21 липня.

"Він може прикрити небо від дронів-камікадзе та крилатих ракет, тобто приблизити відсоток збиття до 100%, зараз ми маємо 70-80% – це при сильних російських атаках, з F-16 цей показник може збільшитися до максимального. І плюс, це дозволить нам більш дешеві ракети застосовувати. Адже призначення великого ППО доволі серйозне", – заявив Ігнат.

Він додав, що зенітні ракетні системи мають захистити небо України від російської авіації, щоб контролювати повітряний простір і захистити великі міста, об'єкти, які є стратегічними для держави.

Нагадаємо у Білому домі вважають, що Україна може отримати F-16 ще цього року. Але США вважають, що це кардинально не змінить ситуацію на полі бою.

Напередодні у Міноборони заявили, що Україна отримає F-16 не раніше 2024 року і це ще оптимістичний сценарій.
Добавил: Loci
Категория: Украина 297
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close