У Німеччині засудили колишню секретарку концтабору
20.12.2022 15:11 82
У Німеччині засудили колишню секретарку концтабору
97-річна засуджена у 1943-1945 роках сприяла вбивству понад 10 тисяч людей у нацистському концтаборі Штутгоф, визнав суд.

Земельний суд у Іцего виніс у вівторок, 20 грудня, обвинувальний вирок щодо колишньої секретарки концтабору Штутгоф Ірмґард Ф. (Irmagard F.) та засудив її до двох років позбавлення волі умовно. Жінку визнали винною у пособництві та підбурюванні до вбивства понад 10 тисяч людей з 1943 до 1945 року, повідомляє німецьке інформаційне агентство dpa.

З 1943 до 1945 року Ірмґард Ф. обіймала цивільну посаду в комендатурі Штутгофа під Гданськом, а тому була визнана винною в тому, що допомагала керівництву концтабору в систематичних вбивствах ув'язнених. На час вчинення злочинів їй було лише 18-19 років, тож її справу розглядала палата у справах молоді земельного суду. Захист Ірмґард Ф. клопотав про її виправдання.

Судовий розгляд розпочався 30 вересня 2021 року. Серед іншого суд заслухав і покази тих, хто вижив після перебування у концтаборі. Вони розповідали про  страждання та масові убивства в Штутгофі.

На перше судове засідання підсудна не з'явилася - вона втекла зі свого помешкання у будинку для літніх людей в Квікборні. Згодом її затримала поліція, жінка провела під вартою кілька діб.

Під час усього процесу вона мовчала і лише наприкінці визнала, що працювала у концтаборі. "Я прошу вибачення за все, що сталося, - сказала вона у своєму останньому слові. - Я шкодую, що була у той час у Штутгофі.
Добавил: Loci
Категория: Мир 82
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close