У Німеччині запустили Платформу з відновлення України
27.03.2023 14:34 196
У Німеччині запустили Платформу з відновлення України

Міністр економічного розвитку ФРН Свенья Шульце заявила, що відновлення України вже розпочинається. 

У Міністерстві економічного розвитку ФРН у понеділок, 27 березня, стартувала платформа, що має на меті підтримати і зміцнити зобов'язання Німеччини щодо відновлення України та об'єднати державних і недержавних учасників процесу. Про це повідомляє Укрінформ.
 
За словами міністра економічного розвитку ФРН Свеньї Шульце, відновлення України вже розпочинається. Вона наголосила на важливості довгострокової перспективи та раннього планування.
 
У рамках Платформи відновлення України планується організація спеціалізованих конференцій, діалогових форумів та семінарів. Перший захід заплановано на квітень.
 
Посол України у ФРН Олексій Макєєв на конференції зазначив, що українці розраховують на взаємовигідну співпрацю, а не просто на допомогу, і закликав інвестувати та купувати українські товари.
 
"Відновлення має починатися зараз, а не тоді, коли ми переможемо. Ми не можемо гаяти часу", - зазначив він.
 
Зазначається, що Міністерство економічного розвитку за чотири місяці виділило 800 млн. євро на допомогу Україні. У країну доставлено медобладнання та ліки, пожежні машини, генератори, прилади для приготування їжі та опалення. Також партнерство налагоджене між німецькими та українськими муніципалітетами, у сфері забезпечення водопостачання і водовідведення, між медустановами.
 
Для підтримки та розширення всіх цих партнерств міністерство у 2023 році надасть ще 25 мільйонів євро.
Добавил: Loci
Категория: Мир 196
Рейтинг: 0.0/0
Теги: Германия
Всего комментариев: 0
avatar
close