У МОЗ розказали про знезараження води на Херсонщині
У МОЗ розказали про знезараження води на Херсонщині

Жодних відхилень щодо якості води поки що нема, однак у регіоні є близько 600 тисяч таблеток для її знезараження, зазначив Ігор Кузьмін.

Населення Херсонської області нині може отримати близько 600 тисяч таблеток для знезараження води. Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін в ефірі телемарафону в середу, 7 червня.

За його словами, на сьогоднішній день в системі централізованого подання води немає жодних відхилень щодо якості води. Однак значна частина населення може користуватися криницями та свердловинами, якість води з яких потрібно контролювати, забезпечувати її фільтрацію та знезараження.

"Якщо є доступ до бутильованої води, їй потрібно віддавати перевагу", - підкреслив він.

Кузін додав, що "на рівні областей, принаймні тих, що мають підтоплені території, формуються додаткові запаси антибіотиків і сорбентів для лікування гострих кишкових інфекцій".

У регіоні щонайменше 190 медзакладів мають надавати медичну допомогу в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

"Ці заклади охорони здоров'я перебувають у режимі підвищеної готовності. Вони мають щонайменше 800 вільних ліжок, які можна буде використовувати для екстреної госпіталізації", - сказав він, при цьому уточнивши, що лікарні на рівні міста Херсона продовжують свою роботу.

Кузін додав, що є ризик підтоплення обласного онкологічного центру, тому обговорюється можливість евакуації його пацієнтів.

Як ми вже писали, в Україні змінюють режим роботи гідроелектростанцій через підрив Каховської ГЕС. Енергетики намагаються знизити обсяг води, яка поступає в Каховське водосховище, аби зменшити затоплення.
Добавил: Loci
Категория: Украина 483
Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
avatar
close