У Міноборони розробляють механізм захисту жертв сексуальних домагань
У Міноборони розробляють механізм захисту жертв сексуальних домагань

Робота триває в рамках Національного плану дій із виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" у період до 2025 року.

Міноборони України працює над створенням механізму реагування на сексуальне насильство і захисту жертв сексуальних домагань. Про це в четвер, 11 липня, повідомила пресслужба міністерства.

Повідомляється, що робота триває в рамках Національного плану дій із виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" у період до 2025 року.

"Це одна з основних змін, які мають відбутися в секторі безпеки та оборони. Для розробки цього документа ми залучили багатьох фахівців, представників правоохоронних органів та міжнародних партнерів. В Міністерстві оборони створено Центральне управління захисту прав військовослужбовців, яке має окремий відділ з питань гендерної рівності... Ми маємо після продуктивної дискусії прийти до того рішення, яке оптимально працюватиме на безпеку людей. Кожна людина має відчувати себе захищеною і важливою, адже це те, чим ми відрізняємося від росіян", - повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Уповноважена уряду з питань гендерної політики Катерина Левченко додала, що документ потрібен для готовності реагувати не тільки на дискримінацію й сексуальні домагання, а й на сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом.
Добавил: Loci
Категория: Украина 479
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close