У Мінфіні пояснили скорочення вакантних посад держслужбовців
У Мінфіні пояснили скорочення вакантних посад держслужбовців

Уряд вирішив скоротити вакантні штатні посади в системі державних органів на 19,3 тисяч для економії коштів.

Кабміном України було прийнято рішення скоротити вакантні штатні посади в системі державних органів з 1 квітня 2024 року на 19,3 тисяч для економії коштів. Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Коли в міністерствах була значна кількість вакансій, а фонд оплати праці рахувався за граничною чисельністю, це створювало передумови його економії та призводило до виплат більшої заробітної плати. Тому уряд виправив таку ситуацію", - пояснив урядовець.

Мінфін ініціював зміни підходів до умов оплати держслужбовців, проаналізувавши стан оплати праці в державних органах.

"Ми побачили, що у деяких органів стимулюючі надбавки були необмежених розмірів або окремим працівникам необґрунтовано встановлено занадто великі надбавки. Наприклад, в одному із структурних підрозділів ОДА у працівника відділу бухгалтерського обліку оклад становив 11 тисяч гривень, а надбавка - 620%, заробітна плата цього працівника зростала автоматично у шість разів", - зазначив посадовець.

Зрештою, уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади.
Добавил: Loci
Категория: Украина 481
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close