У Кремлі назвали "нерозміреною" стелю на нафту
У Кремлі назвали

З одного боку, країни Заходу встановили стелю цін на нафту, але з іншого – її і немає, виходячи з наявного рівня цін, пояснив Дмитро Пєсков. 

Стелю цін на російську нафту країнами Заходу встановлено "доволі нерозмірено". Російська нафта і так продається дешевше за граничну межу. Про це сказав речник кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у вівторок, 7 березня.
  
"Стеля і так була досить вільно встановлена, з їхньої точки зору. З одного боку, вони встановили стелю, а з іншого боку – начебто і стелі немає, виходячи з існуючого рівня цін, існуючого рівня практики", – сказав Пєсков.
 
Так він прокоментував заяву спецпредставника США з енергетики Амоса Хохштейна про те, що стеля цін на російську нафту працює добре.
 
"Так і є, ніякої стелі ми не визнаємо і не будемо визнавати. Працюємо так, щоб ця система не завдавала шкоди нашим власним інтересам", – сказав Пєсков і додав, що Росією було вжито "власних заходів".
 
Нагадаємо, 5 грудня 2022 року набуло чинності ембарго Євросоюзу на морські поставки нафти з РФ. Країни G7, ЄС та Австралія запровадили стелю цін на російську нафту, яку поставляють по морю, на рівні $60 за барель для підпорядкованих їм суден та територій. А з 5 лютого 2023 року почали діяти аналогічні обмеження на постачання нафтопродуктів з Росії. Розмір стелі було визначено на рівні $100 та $45 за барель залежно від категорії нафтопродуктів.
Добавил: Loci
Категория: Россия 255
Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close