У київських маршрутках тестують систему безконтактної оплати
У київських маршрутках тестують систему безконтактної оплати

Оплатити проїзд можна банківською карткою, як пластиковою, так і за допомогою гаджетів із функцією NFC, а також транспортною картою та карткою киянина.

У Києві тестують систему безконтактної оплати проїзду у маршрутному таксі № 444 сполученням станція метро Виставковий центр - вулиця Метрологічна. Незабаром система оплати буде встановлена на більшу кількість маршрутів, - повідомили у КМДА.

За словами керівника цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петра Оленича, система пройшла випробування, і вже сьогодні сплатити за проїзд на тестовому маршруті можна безконтактно.

Зазначається, що оплатити проїзд у маршрутці можна банківською карткою, як пластиковою, так і за допомогою гаджетів із функцією NFC, а також транспортною картою та карткою киянина.

Для оплати проїзду достатньо прикласти банківську картку або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора.

Як повідомили в КМДА, для того, щоб скористатись транспортною картою Київ Цифровий, потрібно заздалегідь покласти кошти в розділ Гаманець на ній. Через різницю тарифів звичайні поїздки з транспортної карти у маршрутках не діятимуть.

Також можна користуватись і карткою киянина для оплати. Її адаптували під новий функціонал валідаторів. Валідатори автоматично будуть перевіряти, чи прив’язана до картки киянина пільга. Якщо ні - шукатиме придбані поїздки, або спише оплату, як зі звичайної банківської картки.
Добавил: Loci
Категория: Украина 253
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close