У Кабміні анонсували рік наземних дронів
У Кабміні анонсували рік наземних дронів

Безпілотники зможуть виконувати різні функції, включаючи бойові завдання, логістику, медичну евакуацію, мінування та розмінування.

Функції піхотинців на полі бою частково замінять безпілотники, і статися це має вже найближчим часом. Про це заявив міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін на відкритті представництва Укроборонпрому у Вашингтоні, передає Голос Америки.

Камишін наголосив, що такі інновації, як дрони, вже добре зарекомендували себе як в повітрі, так і на воді.

"Ми показали, що можемо змінити ситуацію в повітрі завдяки БПЛА, на морі завдяки морським дронам. Фактично без флоту ми вигнали російський флот з Криму і зараз вони на дні моря, там де і мають бути. Цей рік буде роком сухопутних безпілотних систем. Ви побачите більше таких на фронті й ми очікуємо, що вони змінять ситуацію у наступні 12 місяців", – заявив Камишін.

Видання зазначає, що широке застосування дронів у війні Росії проти України змінило характер ведення війни, але перспективи такого ж широкого застосування дронів на землі, як це відбулось в повітрі та на воді, поки не визначені.

Оглядачі вказують на складність задачі, адже сухопутний дрон має долати більше перешкод на шляху, ніж безпілотник в повітрі чи на воді. Wall Street Journal зазначає, що ні США, ні союзники не мають досвіду ефективного застосування сухопутних дронів в бойових ситуаціях.

Наразі сухопутні дрони використовуються обмежено для розмінувань. Але в українському уряді вважають – безпілотники зможуть виконувати інші функції, включаючи бойові завдання, логістику, медичну евакуацію, мінування та розмінування.

Це відповідає філософії України, каже Камишін, "бо ми рахуємо людей і хочемо, щоб люди були якомога далі від лінії фронту".
Добавил: Loci
Категория: Украина 597
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close