У Єврокомісії оцінили стійкість енергосистеми України
01.11.2022 13:38 163
У Єврокомісії оцінили стійкість енергосистеми України
Євросоюз підтримає енергетичний сектор України на мільйони євро, запевнила Кадрі Сімсон.
 
У Європейській комісії вражені стійкістю української енергосистеми в умовах війни і постійних ракетних атак Росії. Про це сказала єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон в інтерв'ю для УНІАН, оприлюдненому у вівторок, 1 листопада.
 
 
"Виклики, які має подолати український енергетичний сектор, звичайно, величезні. Вражає, що енергетична система залишалася майже повністю функціональною до цієї осені, протягом цих місяців війни. І навіть зараз, незважаючи на те, що Росія спрямовує свої удари проти енергетичної інфраструктури, Україні вдалося поновити значну частину пошкоджених потужностей", – сказала вона.
 
Сімсон зазначила, що це є свідченням надзвичайної стійкості і хоробрості людей, які працюють в українському енергетичному секторі.
 
Вона запевнила, що Євросоюз допоможе енергетичному сектору України.
 
"З весни ми надаємо конкретну адресну допомогу українській енергетиці. Що стосується обладнання, інструментів і матеріалів, необхідних для ремонту і відновлення енергетичної інфраструктури, ми працюємо за трьома напрямами: пожертвування від держав-членів, пожертвування від приватних компаній та фонд, створений Європейським енергетичним союзом для фінансової допомоги за моїм запитом", – розповіла Сімсон.
 
За її словами, йдеться про допомогу на десятки мільйонів євро, яка вже була доставлена ​​або перебуває на стадії надання, "але, звичайно, потрібно більше, враховуючи російські удари і наближення зими".
 
Напередодні стало відомо, що 12 країн допоможуть Україні у відновленні енергосистеми. Йдеться про постачання майже тисячі одиниць енергетичного обладнання.
Добавил: Loci
Категория: Мир 163
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close