У ЄС пропонують змінити підхід до закупівлі боєприпасів для ЗСУ
18.03.2023 12:08 226
У ЄС пропонують змінити підхід до закупівлі боєприпасів для ЗСУ

Деякі члени ініціюють закупівлю боєприпасів для Києва поза ЄС, якщо на території спільноти буде неможливо їх випускати швидко та у великій кількості.

У Євросоюзі розглядають можливість закупівлі боєприпасів для України у США та Південній Кореї. Про це у п'ятницю, 17 березня, пише видання Euractiv. 
 
Як пише видання, у Європі не впевнені, що зможуть швидко збільшити випуск боєприпасів для України.
 
Наразі визначено 15 підприємств у 11 країнах ЄС, які можуть виготовляти артилерійські снаряди 155 мм калібру та п'ять виробників 152-мм снарядів радянського типу. Також продовжується робота з пошуком нових компаній, які можуть взятися за таке замовлення.
 
"Якщо вони не зможуть робити це швидко та у великих обсягах, нам потрібно отримати дозвіл звернутися до третіх країн", - сказало джерело видання в дипломатичних колах ЄС.
 
Зазначається, що міністри оборони країн ЄС досягли угоди про те, що 2 млрд євро з Європейського фонду миру (EPF) буде використано на постачання боєприпасів Україні з арсеналів країн ЄС, а також на збільшення виробництва 155-мм боєприпасів. Однак, за словами трьох джерел видання в дипломатичних колах ЄС, поки тривають дискусії щодо використання цих грошей.
 
Також поки що залишається відкритим питання, яка країна має взяти на себе відповідальність зовнішніх закупівель боєприпасів за кордоном.
Добавил: Loci
Категория: Мир 226
Рейтинг: 5.0/1
Теги: евросоюз
Всего комментариев: 0
avatar
close