У Довженко-центрі черговий обшук
У Довженко-центрі черговий обшук

Під час обшуку силовики вилучили оригінали всіх наказів з 2021 по 2023 рік, які стосуються кадрових питань і договорів оренди.

Співробітники Служби безпеки України знову провели обшук у Довженко-центрі. Новий візит силовики пояснили тим, що стосовно голови центру Олени Гончарук відкрито кримінальну справу, повідомила прес-служба ДЦ у четвер, 16 лютого.
 
Зазначається, що під час обшуку, незважаючи на протести співробітників Довженко-центру й адвоката, було вилучено оригінали всіх наказів з 2021 по 2023 рік, що стосуються кадрових питань і договорів оренди.
 
Ці документи, за інструкцією, мають зберігатися на підприємстві 75 років.
 
У вівторок, 21 лютого, має відбутися судове засідання у справі про оскарження наказу про реорганізацію Довженко-центру. 21 лютого також є датою, до якої Держкіно має підписати контракт з Оленою Гончарук.
 
"Очевидно, що керівний орган Держкіно чимдуж намагається знайти причини і приводи не підписати контракт із Гончарук", – заявили співробітники Довженко-центру.
 
Нагадаємо, у серпні 2022 року Держкіно видало наказ про реорганізацію Довженко-центру. Зі структури організації планують виокремити два окремішні підприємства, які керуватимуть анімацією та фільмофондом.
 
2 листопада минулого року Держкіно призначило Юлію Каждан в. о. гендиректора Довженко-центру. Крім того, було оголошено, що для експертної оцінки колекцій ДЦ буде створено міжвідомчу комісію.
 
Після цього колектив Довженко-центру висловив незгоду з діями Держкіно і заявив, що не визнає процедуру призначення нового керівника, а пізніше не допустив в.о. генерального директора до виконання обов'язків.
 
10 листопада 2022 року СБУ та прокуратура провели обшук у приміщенні Довженко-центру і вилучили документи, бухгалтерську документацію та печатку підприємства.
 
У грудні минулого року Держкіно оголосило новий конкурс на посаду гендиректора Довженко-центру. Олена Гончарук перемогла у конкурсі на цю посаду.
Добавил: Loci
Категория: Украина 150
Рейтинг: 3.0/3
Всего комментариев: 0
avatar
close