Світовий банк надав Україні $500 мільйонів
25.10.2022 12:08 162
Світовий банк надав Україні $500 мільйонів
Новий раунд фінансування буде використано для підтримки основних державних послуг.
Світовий банк повідомив про надання Україні додаткових 500 мільйонів доларів для фінансування термінових потреб, викликаних повномасштабним вторгненням РФ. Про це пише Reuters.

"Фінансування Міжнародним банком реконструкції та розвитку, основним кредитним підрозділом банку, було підтримано кредитними гарантіями на суму 500 мільйонів доларів від Великобританії, які було оголошено 30 вересня", - йдеться у заяві банку.

Кошти виділили напередодні конференції з відновлення, яка відбудеться у вівторок, 25 жовтня, у Берліні, де обговорюватиметься відновлення України.

"Російське вторгнення продовжує викликати масові руйнування української інфраструктури, включаючи водопостачання, каналізацію та електричні мережі, саме тоді, коли наближається зима, що ще більше наражає на небезпеку український народ", - заявив президент Групи Світового банку Девід Малпасс.

Повідомляється, що новий раунд фінансування буде використано для підтримки основних державних послуг.

Світовий банк мобілізував для України екстрене фінансування на загальну суму 13 мільярдів доларів, з яких 11,4 мільярда було повністю виплачено.

Нагадаємо, раніше Світовий банк оголосив про надання додаткових 530 млн доларів допомоги Україні.

Також повідомлялося, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до структури Світового банку, виділила 30 млн доларів для інвестицій в Україну та Молдову.
Добавил: Loci
Категория: Мир 162
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close