Суд ЄС відхилив позов соратника Лукашенка, який вимагав скасувати санкції
07.06.2023 15:40 526
Суд ЄС відхилив позов соратника Лукашенка, який вимагав скасувати санкції

Рада ЄС визнала Шакутіна одним з провідних бізнесменів, які отримували вигоду від режиму Лукашенка.

Суд загальної юрисдикції Європейського Союзу залишив чинними санкції проти соратника формального лідера Білорусі Олександра Лукашенка - бізнесмена Олександра Шакутіна, який домагався їх скасування. Про це йдеться в пресрелізі суду в середу, 7 червня.
 
"Суд відхиляє позов пана Шакутіна і тому залишає чинними обмежувальні заходи, які були застосовані до нього", - сказано у повідомленні.
 
Санкції на Шакутіна були накладені після президентських виборів у Білорусі 2020 року. Рада ЄС визнала їх такими, що не відповідають міжнародним стандартам.
 
Маючи бізнес-інтереси в галузях будівництва, машинобудування та сільського господарства, Шакутін отримав вигоди від приватизації під час перебування Лукашенка на посаді президента. Крім того, він є членом (або колишнім членом) президії пролукашенківського громадського об’єднання Біла Русь та ради з розвитку підприємництва.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо нових персональних санкцій проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб з Росії та Білорусі.
Добавил: Loci
Категория: Мир 526
Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar
close