Справу екс-власника Дельта Банку направили до суду
Справу екс-власника Дельта Банку направили до суду

Внаслідок дій підозрюваного Дельта Банк втратив активи на загальну суму близько 897 млн гривень.

Прокуратура направила до суду дві справи стосовно колишнього власника ПАТ Дельта Банк, підозрюваного у заволодінні чужим майном та ухиленні від сплати податків у розмірі більш як 33 млн гривень. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у вівторок, 11 квітня.
 
Слідство встановило, що протягом 2012-2013 років обвинувачений, який обіймав посаду голови наглядової ради Дельта Банку, за участю інших посадових осіб організував протиправне укладання з підконтрольною юридичною особою договору кредитної лінії та додаткових угод щодо неї. В результаті банк втратив активи на загальну суму близько 897 млн гривень.
 
Голова ради директорів, керівник одного з банківських департаментів і директор товариства, які є співучасниками, оголошені в розшук.
 
Крім цього, у податковій звітності за 2015 рік обвинувачений не позначив власний прибуток у сумі 153 млн гривень, одержаний від іноземної компанії внаслідок договірних відносин. Відповідно – ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб і військовий збір у загальній сумі понад 33 млн гривень.
 
При цьому триває досудове розслідування за іншими фактами, які привели до банкрутства банку. Його здійснює Головне слідче управління Нацполіції.
 
Офіс генпрокурора не називає ім'я фігуранта, але йдеться про Миколу Лагуна. У грудні 2019 року суд наклав арешт на активи, які належать екс-власнику Дельта Банку, за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
 
Також повідомлялося, що Лагун буде 27 тисяч років виплачувати борг перед Ощадбанком.
Добавил: Loci
Категория: Украина 289
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close