Смерть мобілізованого: Закарпатський ТЦК відповів омбудсмену
Смерть мобілізованого: Закарпатський ТЦК відповів омбудсмену

Керівництво ТЦК провело зустріч з представником Уповноваженого на Закарпатті - сторони обговорили цей інцидент.

Смерть мобілізованого чоловіка у Закарпатській області сталася через хворобу і не пов'язана з нібито побиттям чоловіка у територіальному центрі комплектування. Про це у Facebook заявив Закарпатський обласний ТЦК та СП  в п'ятницю, 6 вересня.

У ТЦК розповіли, що 28 серпня чоловік під час розпиття алкогольних напоїв зі своєю співмешканкою застосував проти неї насильство. Жінка звернулася до правоохоронців. Після проведення законних процедур чоловіка доставили до 2-го відділу Мукачівського районного ТЦК та СП для перевірки військово-облікових даних.

Військові встановили, що чоловік підлягає до служби по мобілізації, після проходження військово-лікарської комісії його відправили в команду до навчального центру.

Чоловік під час транспортування до навчального центру 1 вересня звернувся до супроводжуючих військовослужбовців зі скаргами на погіршення самопочуття. Військові викликали "швидку", мобілізованого госпіталізували до лікарні у Сваляві, а вже 4 вересня чоловік помер.

Експертиза встановила, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) та не була пов'язана з травматичними подіями.

"Після оприлюднення допису Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, керівництво Закарпатського ОТЦК та СП негайно провело робочу зустріч з представником Уповноваженого в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії", - наголосили в ТЦК.
Добавил: Loci
Категория: Украина 764
Рейтинг: 4.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close