Сирський оцінив наступ ЗСУ і шанс звільнити Бахмут
Сирський оцінив наступ ЗСУ і шанс звільнити Бахмут

Командувач Сухопутних військ України зазначив, що контрнаступ нині йде за встановленим наперед планом.

Збройні сили України поки ще задіяли весь свій потенціал для контрнаступу. Проте останній іде за визначеним наперед планом. Про це заявили командувач Сухопутних військ України генерал Олександр Сирський і командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Сил оборони України генерал Олександр Тарнавський в інтерв’ю американському телеканалу ABC News.

Сирський зазначив, "поки що все розвивається згідно з планами, які були розроблені та затверджені". Він також відповів ствердно на запитання, чи зможуть ЗСУ повернути Бахмут. 

Своєю чергою Тарнавський зазначив, що ситуація "стабільна".

"Головне, що ми ще не задіяли весь наш потенціал", - наголосив військовий.

Сирський також відповів на запитання інтерв'юера про втрати.

"Ворог зазнає у вісім, а то й у десять разів більших втрат, особливо за кількістю загиблих військовослужбовців", - розказав він.

За словами Тарнавського, українські війська на півдні стикаються з "величезними мінними полями".

"Це запекле протистояння з ворогом, який використовує мінні поля, протитанкові засоби. Вони проводять широкомасштабні операції з повітря, завдають повітряних та ракетних ударів. Росіяни цілеспрямовано б'ють по західній техніці. Вони намагаються знищити якомога більше техніки. Для них це є пріоритетом", - розповів він.

Тарнавський також відкинув можливість застосування Росією ядерної зброї.

"Звичайно, ми повинні брати до уваги той факт, що ядерна зброя вже перебуває або буде розміщена в Білорусі. Тому маємо враховувати це при складанні наших майбутніх планів і прогнозів. Але мене це зовсім не лякає", - зазначив військовий.
Добавил: Loci
Категория: Украина 778
Рейтинг: 4.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close