Шольц зробив нову заяву щодо ракет Taurus
04.03.2024 16:28 1008
Шольц зробив нову заяву щодо ракет Taurus

Контроль над ракетами Taurus можуть забезпечити лише німецькі військові, вважає Олаф Шольц.

Якщо для експлуатації далекобыйних крилатих ракет Taurus необхідно залучати німецьких солдатів, то Україна не отримає цю зброю. Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє The Guardian у понеділок, 4 березня.

"Ви не можете поставити систему озброєнь, яка має дуже широкий радіус дії, а потім не думати про те, як можна здійснювати контроль над системою озброєнь", – заявив він.

"І якщо ви хочете мати контроль, і це можливо лише за участі німецьких солдатів, для мене це не може бути й мови", – додав канцлер.

Нагадаємо, 22 лютого парламент Німеччини ухвалив рішення рекомендувати німецькому уряду надати Україні далекобійну зброю. Тепер рішення за канцлером.

У свою чергу Олаф Шольц минулого тижня заявив, що ФРН не передає Україні ракети Taurus, бо вони можуть вражати цілі у Москві.

Як відомо, Україна ще з минулого року закликає Німеччину розпочати постачання далекобійних ракет Taurus. У німецькій компанії Taurus Systems GmbH заявили, що можуть у найкоротші терміни запустити нове виробництво ракет Taurus.
Добавил: Loci
Категория: Мир 1008
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close