Шмигаль обговорив із представником ЄК відновлення енергетики
Шмигаль обговорив із представником ЄК відновлення енергетики

Україна активно веде роботу з європейськими партнерами над підтримкою за чотирма напрямками.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у понеділок, 9 січня, обговорив із виконавчим віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом посилення енергетичної стійкості та відновлення України, санкції проти РФ. Про це глава Кабміну повідомив у Телеграм.

За словами Шмигаля, Україна активно веде роботу з європейськими партнерами над підтримкою за чотирма напрямками: демілітаризація Запорізької АЕС, постачання електрообладнання, можливості імпорту електроенергії з ЄС та санкції проти РФ.

"Сподіваємося, що 10-й пакет міститиме обмеження проти ядерної галузі Росії, зокрема Росатому. Агресор має бути покараний за атаки на енергетику України та злочини проти екології", - заявив прем'єр.

Також Шмигаль та Тіммерманс обговорили питання післявоєнного оновлення України.

"Відновлення має відбуватися на основі принципів зеленого курсу. Україна має значний потенціал у сфері альтернативної енергетики, що допоможе Європі швидше відмовитися від російських копалин ресурсів", - зазначив Шмигаль.

Глава уряду подякував Тіммермансу за ініціативу створення стратегічного партнерства між Україною та ЄС і заявив, що очікує найближчим часом укласти відповідний меморандум.
Добавил: Loci
Категория: Украина 143
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close