СБУ виявила на Черкащині "навідника" окупантів
СБУ виявила на Черкащині

Зловмисник намагався виявити бойові позиції системи та місця дислокації тренувальних центрів ЗСУ.

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) викрила чергового агента ФСБ під час спецоперації на Черкащині. Ним виявився працівник медичної установи, якого на початку повномасштабного вторгнення завербував представник російської спецслужби. Про це повідомляє прес-центр СБУ у своєму Telegram-каналі у четвер, 12 січня.

Зловмисник цілеспрямовано об'їжджав територію регіону та збирав інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони.

Ворожий агент намагався виявити бойові позиції системи протиповітряної оборони та місця дислокації тренувальних центрів сухопутних військ ЗСУ. Він також передавав окупантам координати українських блокпостів та адміністративних будівель правоохоронних органів на території обласного центру.

Розвідувальна інформація була потрібна російським військовим злочинцям для підготовки серії ракетних ударів по регіону.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі передачі агресору закритих відомостей про українські об'єкти.

Зрадник надсилав розвіддані своєму російському куратору через анонімний Telegram-канал у вигляді позначок на електронних картах та фотоматеріалів.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили мобільний телефон та планшет із доказами законспірованого листування з ФСБ. У фігуранта також виявлено паспорт зразка колишнього СРСР та прокремлівську символіку.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту, без права внесення застави.

Спецоперацію з викриття та затримання зловмисника проводили співробітники СБУ Черкаської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Добавил: Loci
Категория: Украина 148
Рейтинг: 4.0/1
Теги: сбу
Всего комментариев: 0
avatar
close