Росія обстріляла Костянтинівку із С-300 - СБУ
Росія обстріляла Костянтинівку із С-300 - СБУ

Автор статті у The New York Times "неодноразово помічений на просуванні російських наративів", стверджують джерела.

Російські агресори обстріляли ринок в Костянтинівці 6 вересня з комплексу С-300. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на коментар СБУу вівторок, 19 вересня, у зв’язку з публікацією у газеті The New York Times про можливу причетність до обстрілу українських військових.

"СБУ розслідує черговий воєнний злочин Росії, який стосується обстрілу росіянами ринку в Костянтинівці 6 вересня цього року. Розслідування проводиться за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни)",– йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ворог ударив по ринкуз комплексу С-300. Про це свідчатьідентифіковані уламки ракети на місці трагедії. Також слідство досліджує іншіматеріали, які свідчать про причетність Росіїдо цього обстрілу.

Досудове розслідування ще триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин цього воєнного злочину.

Водночас джерело в Силах безпеки та оборони розповіло, що автор статті у The New York Times – Thomas Gibbons-Neff – "неодноразово помічений на просуванні російських наративів".

"Він систематично готує антиукраїнські матеріали в The New York Times, де намагається дискредитувати Україну і нашу армію. Зокрема, раніше він писав, що ЗСУ нібито використовують касетні боєприпаси в населених пунктах, заявляв, що наші військові торгують танками й артилерією, а також звинувачував у марнотратстві американських волонтерів, які допомагають Україні", – сказав співрозмовник.

При цьому він зазначив, що саме цього журналіста вже двічі позбавляли прескарти ЗСУ за порушення правил роботи в районах бойових дій.
Добавил: Loci
Категория: Россия 439
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close