РФ звозить на окуповані території переселенців з російської глибинки
РФ звозить на окуповані території переселенців з російської глибинки

Росія намагається змінити етнічний склад тимчасово окупованої території України за рахунок переселенців із російської глибинки.

Російська окупаційна влада переселяє значну кількість осіб різних національностей з віддалених регіонів РФ на тимчасово окуповані території України. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram в середу, 26 квітня.
 
"Країна-агресор намагається вплинути на зміну етнічного складу населення тимчасово окупованої території України. Найбільш активно заходи проводяться в Луганській області. З цією метою уряд РФ ініціював масштабне переселення з віддалених регіонів Росії значної кількості осіб різних національностей, переважно з малозабезпечених верств населення", - написала вона.
 
За даними Міноборони, переселенцям із Росії на тимчасово окупованій території України "всіляко сприяють місцеві російські окупаційні адміністрації, які забезпечують негайне розміщення сімей прибулих, працевлаштування, надання доступних (пільгових) кредитів на придбання житла, розвиток бізнесу тощо".
 
Водночас, як зазначає Маляр, місцевих мешканців, особливо тих, яких підозрюють у проукраїнській позиції, "російські окупанти, під різними приводами, продовжують депортувати до Росії".
 
У такий спосіб "противник прагне знищити українську державність та національну самоідентичність суспільства на тимчасово окупованих українських територіях", підкреслила Маляр.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники налаштовують дітей проти України, вчать розбирати зброю, стріляти, носити камуфляж, ходити строєм і не любити Батьківщину. 
Добавил: Loci
Категория: Россия 181
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close