РФ втрачає великі гроші через стелю цін на нафту - Мінфін США
РФ втрачає великі гроші через стелю цін на нафту - Мінфін США

Представник американського відомства зазначає, що зниження доходів скоротить можливості Росії із купівлі зброї.

Нафтові доходи Росії впали після запровадження західними країнами стелі цін на російську нафту. Про це в четвер, 12 січня, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на представника міністерства фінансів США.

"Росія щодня втрачає великі гроші через обмеження", - зазначає американський чиновник.

Він також зазначив, що на зниження доходів Росії вплинуло й те, що європейські країни напередодні зими сформували достатні запаси палива. Таким чином, ситуація, що склалася, дозволить бідним країнам, які найбільше постраждали від енергетичної кризи, закуповувати російське паливо за нижчими цінами.

"Кожен долар, який Росія не отримує у вигляді доходів, означає, що у неї на один долар менше, який вона зможе використати для підтримки своєї економіки або купівлі зброї, необхідної для ведення своєї незаконної війни в Україні", - підсумував представник американського відомства.

Додамо, видання Bloomberg уточнило, що Росія втрачає по 172 млн доларів на добу через стелю цін на нафту. Втрати зростуть до 280 млн доларів на день, коли з 5 лютого обмеження буде поширене на нафтопродукти.
Добавил: Loci
Категория: Россия 154
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close