РФ не розслідуватиме загибель Пригожина за міжнародними правилами - ЗМІ
РФ не розслідуватиме загибель Пригожина за міжнародними правилами - ЗМІ

Внутрішнє російське розслідування буде ставитися під сумнів без участі Бразилії, оскільки літак був виготовлений саме там.

Росія поінформувала орган розслідування авіації Бразилії, що не буде розслідувати катастрофу бразильського літака Embraer, у якій загинув ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин, за міжнародними правилами. Про це 30 серпня пише Reuters.
 
Бразильський центр з дослідження та запобігання авіаційним подіям (CENIPA) заявив, що хоче приєднатися до розслідування авіакатастрофи, яке проводить Росія, якщо воно відбуватиметься згідно з міжнародними правилами.
 
Російська влада відповіла, що на даний момент не розпочинатиме розслідування відповідно до міжнародних правил, відомих під офіційною назвою Додаток 13. 
 
Рейс із Москви до Санкт-Петербурга, яким летів Пригожин, був внутрішнім. Тож на нього не поширюються міжнародні правила, і Москва не зобов’язана проводити таке розслідування, але могла б це зробити.
 
Колишній американський слідчий авіакатастроф Джефф Гуззетті вважає, що Росія має прийняти допомогу Бразилії. "Якщо вони цього не зроблять, то це вірна ознака того, що прозорого розслідування не буде", - зазначив він.
 
Міжнародні правила розслідування авіакатастроф отримали назву Додаток 13 від додатку до Чиказької конвенції про міжнародну авіацію 1944 року. Вони є ефективною формою міжнародного співробітництва, що рідко піддається сумніву.
Добавил: Loci
Категория: Россия 377
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close