Путін перестав попереджати міністрів про свої плани
Путін перестав попереджати міністрів про свої плани
Близькі до Кремля та російського уряду джерела розповіли журналістам про те, як російський президент зараз керує країною.
 
Президент РФ Володимир Путін більше не консультується з міністрами про наслідки прийнятих рішень і не повідомляє про свої плани, а поваги до президента немає вже давно. Про це йдеться в опублікованому в п'ятницю, 7 жовтня, матеріалі Медузи, яка посилається на джерела, близькі до Кремля та уряду.
 
Зазначається, що зараз він ухвалює рішення майже одноосібно, не консультуючись із профільними відомствами про їхні наслідки.
 
"Ще нещодавно віце-прем'єри та міністри працювали для президента хоча б по гуглу. Він їм озвучував сценарії, які вважав імовірними, і запитував: "А якщо так вчинити – яких наслідків чекати? А якщо так - що потім буде?" Зараз цього немає", - розповіло одне із джерел видання.
 
Також близький до уряду співрозмовник видання стверджує: "Страх перед ним до усирачки. Але це страх без поваги. Поваги (до Путіна, - ред.) немає вже кілька років".
 
Про такі настрої в кабінеті міністрів розповіли ще двоє співрозмовників, близьких до уряду, і одне джерело, близьке до Кремля. Зокрема, ставлення до президента Росії різко зіпсувалося після підвищення пенсійного віку 2018 року.
 
За словами співрозмовників видання, у наступні роки поступово президент перестав попереджати міністрів про свої плани у найближчому або віддаленому майбутньому. Усі ключові рішення він ухвалює після короткої розмови з "ближнім колом". Як стверджує Медуза, за деякими даними, це керівники спецслужб та силових відомств. Вже кілька років "все звалюється на голову без попереджень", додав один із співрозмовників.
 
Як відповідає високопоставлене джерело видання, Путін може несподівано заявити про нововведення, а потім починається "гарячковий пошук" грошей на виконання його планів. За його словами, ще кілька років тому Путін діяв протилежним чином: спочатку вислуховував пропозиції від відомств, потім вибирав оптимальну, на його думку.
 
Міністри не наважуються сперечатися з Путіним навіть щодо "найнесподіваніших" рішень, і роблять це саме через страх: "Коли заарештували Улюкаєва, всі все зрозуміли".
 
Близькі до уряду джерела додали, що страх і небажання Путіна чути від підлеглих про проблеми призводять до того, що чиновники серйозно прикрашають дійсність у звітах президенту, зокрема, не повідомляють про наслідки санкцій для економіки.
 
"Кожні 48 годин відбувається якась херня, ніхто до ладу нічого не розуміє. До виконавців все доходить в останній момент. Програвати він не вміє. Визнавати, що програє - тим більше", - розповіло журналістам джерело, близьке до Кремля, зазначивши, що всі ці проблеми посилилися після початку війни.
Добавил: Loci
Категория: Россия 147
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close