Президент подякував Байдену за новий пакет військової допомоги
Президент подякував Байдену за новий пакет військової допомоги

Це вже 42-ий пакет допомоги, який Сполучені Штати передають Україні. Загальна сума військової допомоги з лютого 2022 року становить понад 41,3 мільйона доларів.

Президент Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки та зокрема американському лідеру Джо Байдену за надання Україні нового пакету оборонної допомоги. Слова вдячності у п'ятницю, 7 липня, президент написав у Twitter.

"Вчасний, масштабний та дуже потрібний пакет оборонної допомоги від США. Вдячні американському народові та президенту Джозефу Байдену за рішучі кроки, які наближають Україну до перемоги над ворогом, а демократію - до перемоги над диктатурою", - написав Зеленський. 

Він наголосив, що розширення оборонних спроможностей України "дасть нові інструменти для деокупації нашої землі та наближення миру".

Зазначимо, Міністерство оборони США оприлюднило подробиці нового пакета військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, до якого увійшли зокрема вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM), або касетні снаряди.

Новий пакет військової допомоги США містить додаткові боєприпаси для систем протиповітряної оборони Patriot та систем HIMARS, 155-мм і 100-мм артилерійські снаряди, ракети AIM-7 для протиповітряної оборони та зенітні комплекси Stinger і протитанкові комплекси Javelin.

Серед техніки - 31 155-мм гаубиця, 32 бойові машини піхоти Bradley та 32 бронетранспортери Stryker, а також 27 тактичних машин для евакуації техніки й 10 тактичних машин для буксирування й транспортування обладнання.

Крім того, у межах останнього пакета військової допомоги Штати передають обладнання для розмінування, ракети TOW, "високоточні авіаційні боєприпаси", безпілотні авіаційні комплекси Penguin, боєприпаси для підриву й системи для розмінування, стрілецьку зброю, понад 28 мільйонів набоїв до неї, а також запасні частини та інше польове обладнання.
Добавил: Loci
Категория: Украина 895
Рейтинг: 5.0/2
Теги: США
Всего комментариев: 0
avatar
close