Президент підписав закон про перезавантаження митниці
Президент підписав закон про перезавантаження митниці

Після набрання документом чинності мають бути удосконалені підходи до формування атестаційних комісій та комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки ефективності діяльності служби.

Президент України підписав закон "Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів". Про це повідомив народний депутат, один із співавторів законопроєкту Ярослав Железняк у четвер, 17 жовтня.

"Закон про реформу митниці №6499д підписаний. З 1 листопада вступає в силу!" - зазначив нардеп.

Рада проголосувала в цілому законопроєкт №6490-д про перезавантаження митниці 17 вересня.

У пояснювальній записці до законопроєкту вказано, що ним передбачено змінити процедуру конкурсного відбору на посаду голови Держмитслужби, взявши за основу практики НАБУ та інших антикорупційних органів.

Пропонується залучення міжнародних експертів до проведення конкурсу на відбір членів атестаційних комісій, встановлення алгоритму прийняття рішень конкурсною комісією, а також надання голові Держмитслужби права призначати своїх заступників без погодження з міністром фінансів.

Після набрання документом чинності мають бути удосконалені підходи до формування атестаційних комісій та комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності митної служби.

Також впроваджується процедура переатестації усіх працівників митних органів протягом 18 місяців з призначення нового голови відомства.
Добавил: Loci
Категория: Украина 156
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close