Представники вітрильного спорту РФ повідомили про відмову від Олімпіади
Представники вітрильного спорту РФ повідомили про відмову від Олімпіади

Представники ще одного виду спорту країни-агресорки вирішили не їхати на головні старти чотириріччя.

З "патріотичних міркувань" не поїдуть на майбутню Олімпіаду у Парижі представники вітрильного спорту РФ. Про це повідомив президент Всеросійської федерації парусного спорту Сергій Джієнбаєв у коментарі для пропагандистського медіа ТАСС.

Утім одразу ж обмовився, представники країни-агресорки бояться санкцій і перевірок. Адже після успішної кваліфікації, атлетів з країни терористки можуть не допустити до змагань, через підтримку війни в Україні.

А це на думку Джієнбаєва не чесно, а тому низка лідерів збірної не братиме участь у кваліфікаційних турнірах перед Парижем-2024.

"Як усі знають, брати участь у відбірковій регаті можуть лише окремі російські спортсмени, нашу федерацію з відомих причин ніхто не запрошував туди. Можливо, хтось із росіян і спробує заявитись на регату, але не факт, що потім його в підсумку допустять до змагань, бо я не маю інформації, що хтось веде переговори з Міжнародною федерацією парусного спорту про участь у цій регаті, це справа індивідуальна, але перші номери збірної вже відмовилися від участі з патріотичних міркувань та через відсутність адміністративної та консультативної підтримки.

Кожен спортсмен, який претендує на нейтральний статус, повинен заплатити міжнародній федерації певну суму за перевірку відповідності критеріям його отримання. За неперевіреною інформацією, це коштуватиме близько €5 000. І я не виключаю, що нашого спортсмена, який таки зуміє заявитися на регату, в останній день можуть зняти через невідповідність до нейтрального статусу", - зазначив Джієнбаєв.
Добавил: Loci
Категория: Россия 1380
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close