Польська компанія розірвала всі нафтові контракти з РФ
05.04.2023 11:57 581
Польська компанія розірвала всі нафтові контракти з РФ

Після припинення постачання нафти нафтопроводом Дружба у PKN з'явився аргумент про розірвання контракту, який дозволив обійтися без штрафних санкцій. 

Польська компанія PKN Orlen розірвала контракт із російською Татнефтю без сплати будь-яких штрафів після того, як РФ призупинила постачання нафти до Польщі. Про це заявив голова компанії Даніель Обайтек, повідомляє Reuters.
 
Зазначається, що постачання трубопроводом Дружба було припинено в лютому, після того, як Польща поставила Україні свої перші танки Leopard-2.
 
Польща зобов'язалася припинити використання російської нафти до кінця 2022 року, коли спливав термін дії довгострокового контракту PKN з Роснефтю. А термін дії угоди з Татнефтю спливав у 2024 році.
 
"Ці контракти більше не існують. Термін дії контракту з Роснефтю минув у січні, ми його не продовжували", - розповів Обайтек.
 
Він зазначив, що після припинення постачання нафти нафтопроводом Дружба у PKN з'явився аргумент про розірвання контракту, який дозволив обійтися без штрафних санкцій.
 
Повідомляється, що після вторгнення в Україну і до того, як ЄС запровадив ембарго на морські постачання з РФ, PKN припинила закуповувати російську нафту та паливо, що перевозяться морем.
 
Постачання компанії тепер включають нафту із Західної Африки, Середземномор'я, Перської затоки та Мексиканської затоки. PKN також має контракт на постачання з Saudi Aramco від 2022 року.
 
Добавил: Loci
Категория: Мир 581
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close