Подоляк: Путін готує нову армію для внутрішнього використання
Подоляк: Путін готує нову армію для внутрішнього використання

Подоляк вважає, що після збройного повстання Пригожина, що виявило слабкість кремлівського режиму, у РФ буде й інший заколот.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що російський диктатор Володимир Путін готує нову армію з Росгвардії для використання всередині країни, однак навіть вона бунтуватиме і поверне зброю у бік Кремля. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

За його словами, після збройного повстання засновника ПВК Вагнера Євгена Пригожина, що виявило слабкість кремлівського режиму, у РФ буде й інший заколот.

"Чому переворот Пригожина завершився фіаско? Дуже просто - Пригожин маленький за масштабом, він і не хотів забрати владу, не хотів її перехопити. Він бізнесмен... не політик. Він ішов дуже швидко, не очікував такого проходу від Ростова до Москви, але не хотів зайти до Москви та взяти владу", - зазначив Подоляк.

На думку радника глави ОП, в Росії поки що не сформувалася політична група, яка "могла б перехопити владу та стати замість Путіна.

"Росія буде хаотизуватися. Там буде багато маленьких груп, які будуть йти і щось собі забирати. І ось це буде революційний процес у РФ", - вважає Подоляк.

За його словами, у Росгвардію направляють не лише важке озброєння, а й спецназ.

"Путін хоче створити на базі Росгвардії другу армію, знову-таки для внутрішнього використання. Тобто ця армія мала б захищати Путіна. Він помиляється. Ця армія атакуватиме Путіна", - заявив радник глави ОП.

Як пояснив Подоляк, причиною, через яку навіть Росгвардія повстане проти керівника Кремля, є те, що в Росії люблять "сильного царя".

"Путін після невдалого заколоту Пригожина довів, що він не цар, а блазень, боягузлива людина, яка не втікає. РФ його вже не любить. Все, немає сакральності Путіна", - наголосив він.

Нагадаємо, 23 червня Пригожин оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. 24 червня він направив колони "вагнерівців" на Москву. Протягом дня його силам вдалося пройти кілька областей - вони зупинилися за 200 км від столиці РФ.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів. "Вагнерівцям" запропонували або приєднатися до російської армії, або відправитися до Білорусі, або залишитися вдома. 
Добавил: Loci
Категория: Украина 197
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close