Південна Корея направила в Україну сотні тисяч боєприпасів - ЗМІ
25.05.2023 11:55 343
Південна Корея направила в Україну сотні тисяч боєприпасів - ЗМІ

Сеул досяг "конфіденційної домовленості" з Вашингтоном про передачу снарядів до Сполучених Штатів для доставки в Україну.

Південна Корея через США направила в Українусотні тисяч артилерійських снарядів. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Зазначається, що Сеул досяг "конфіденційної домовленості" з Вашингтоном про передачу снарядів до Сполучених Штатів для доставки в Україну після того, як Вашингтон раніше попросив свого азіатського союзника про артилерійську підтримку.

Як пише видання, "прорив" стався після того, як президент Південної Кореї Юн Сок Йоль відвідав Вашингтон минулого місяця для зустрічі з президентом Джо Байденом.

Щодо можливості постачання боєприпасів на Україну, радник Південної Кореї з національної безпеки Чо Те Ен заявив парламенту, що офіційні особи ухвалять рішення після спостереження за розвитком подій. Тоді він сказав, що Корея не планує відправляти снаряди ні безпосередньо, ні через Польщу, але не уточнив про співпрацю зі США.

Також повідомляється, представник міністерства оборони Південної Кореї Чон Ха-К'ю заявив у четвер, що велися переговори з Пентагоном про експорт боєприпасів, але у звіті WSJ є "неточні частини".

"Були різні обговорення та прохання, і наш уряд вживе відповідних заходів при всебічному розгляді військової та гуманітарної ситуації в Україні", - сказав Чон на брифінгу.

Зазначимо, що раніше Південна Корея виключала можливість відправки летальної допомоги Україні, незважаючи на зростаючий тиск з боку Вашингтона та Європи з метою поставок зброї.
Добавил: Loci
Категория: Мир 343
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close