Перемогу "20 днів у Маріуполі" вирізали з міжнародної телеверсії "Оскар"
Перемогу

Disney Entertainment заявила, що певні категорії та частини шоу не могли бути включені в 90-хвилинну версію через часові обмеження.

Організатори вирізали зі скороченої міжнародної телевізійної версії "Оскара" номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", в якій переміг фільм "20 днів у Маріуполі". Про це повідомляє Суспільне мовлення.

Зокрема, другий рік поспіль ексклюзивним транслятором церемонії в Україні був канал "Суспільне Культура". У ніч на понеділок глядачі могли побачити повну версію премії.

Наступного дня, 11 березня, на цьому ж телеканалі був запланований показ міжнародної скороченої версії, однак виявилося, що там були представлені не всі лауреати.

За словами Лук’яна Галкіга, виконавчого продюсера каналу, минулого року з міжнародної версії премії не вирізали нагороду за найкращий документальний фільм про російського опозиціонера Олексія Навального.

"Команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", де справедливу нагороду здобула стрічка "20 днів у Маріуполі". Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом - тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії "Оскар", - обурилася команда "Суспільного".

У свою чергу, представники Disney Entertainment пояснили, чому не включили церемонію нагородження "20 днів у Маріуполі" в скорочену міжнародну телевізійну версію "Оскара".

У компанії послалися на часові обмеження для короткої версії шоу і додали, що вибір номінацій для скороченої версії був визначений заздалегідь під час процесу планування кілька тижнів тому.

Представники Disney Entertainment зазначили, що надали "Суспільному" ліцензію на показ в Україні як повної церемонії в прямому ефірі, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу. Тому телеканал вирішив транслювати повну версію, щоб глядачі могли ще раз побачити перемогу України.
Добавил: Loci
Категория: Украина 772
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close