Пашинян заявив, що прикордонники РФ мають покинути аеропорт Єревана
Пашинян заявив, що прикордонники РФ мають покинути аеропорт Єревана

Прикордонна служба Вірменії тепер може самостійно здійснювати прикордонний контроль без сприяння росіян.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив, що вірменська сторона звернулася до Росії щодо самостійного здійснення прикордонного контролю в єреванському аеропорту Звартноц. Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, 12 березня.

"Прикордонні війська Вірменії з листом звернулися до Прикордонних військ Росії у Вірменії, подякували за службу в аеропорту та забезпечення безпеки, здійснення прикордонного контролю, за сприяння та послуги з моменту здобуття незалежності", – заявив Пашинян.

За його словами, вірменська сторона поінформувала, що оскільки у Вірменії розвиваються державні інститути, прикордонна служба Вірменії в аеропорту Звартноц, у тому числі за сприяння російської сторони, вже має достатній досвід і можливості, "то можуть самостійно здійснювати прикордонний контроль без сприяння російської сторони".

Нагадаємо, у лютому ЗМІ повідомили, що російських прикордонників незабаром виведуть із єреванського аеропорту Звартноц. Це називали "політичним рішенням". Розміщення російських прикордонників у Звартноці регламентовано не міжурядовою угодою, а документом, підписаним Службою нацбезпеки Вірменії та ФСБ Росії.
Добавил: Loci
Категория: Россия 987
Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close