Новим міністром оборони ФРН стане Борис Пісторіус - ЗМІ
17.01.2023 14:16 190
Новим міністром оборони ФРН стане Борис Пісторіус - ЗМІ

Очікується, що Олаф Шольц оголосить призначення Бориса Пісторіуса міністром оборони до кінця дня, повідомляє низка німецьких ЗМІ.

Новим міністром оборони ФРН буде призначений представник Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Борис Пісторіус, який наразі обіймає посаду міністра внутрішніх справ федеральної землі Нижня Саксонія, повідомляє у вівторок, 17 січня, агенція Reuters з посиланням на джерело в СДПН. Про майбутнє призначання Пісторіуса міністром пишуть також агенції dpa і AFP, так само посилаючись на джерела в уряді.

Очікується, що канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосить його призначення на цю посаду до кінця дня, зауважує AFP.

62-річний Пісторіус входить до складу земельного уряду Нижньої Саксонії з 2013 року. З 2006 по 2013 роки він був мером міста Оснабрюк.

Відставка Ламбрехт

Напередодні міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, яка обіймала цю посаду з грудня 2021 року, подала Шольцу заяву про відставку. Своє рішення вона аргументувала тим, що "багатомісячна увага ЗМІ до неї особисто" не дозволила провести належну публічну дискусію про роль збройних сил і політику безпеки Німеччини.

Напередодні відставки міністра різко критикували за новорічне привітання, в якому урядовиця згадувала війну в Україні на тлі вибухів феєрверків, які вона намагалася перекричати. Скандал спричинила і публікація фотографії сина політика у службовому вертольоті. Раніше критику викликали й інші публічні заяви Ламбрехт, а її компетенцію неодноразово ставили під сумнів, зокрема в контексті постачань озброєнь Україні.
Добавил: Loci
Категория: Мир 190
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close