Норвегія затримала російського шпигуна-"науковця з Бразилії"
26.10.2022 09:44 131
Норвегія затримала російського шпигуна-

У Норвегії заарештували співробітника університету Тромсе, який прибув до країни з бразильським паспортом. Його підозрюють у підробці документів і зборі інформації для російської розвідки, та хочуть депортувати.

У Норвегії затримали "дослідника" з паспортом Бразилії, якого підозрюють у шпигунстві на користь Росії. Про це у вівторок, 25 жовтня, повідомила норвезька контррозвідувальна служба PST (поліційна служба безпеки. - Ред.).

Чоловік прибув до країни у 2021 році та працював в університеті Тромсе (Арктичному університеті Норвегії. - Ред.). Він займався дослідженням північних регіонів та гібридних загроз. Його затримали, коли він прямував на роботу.

Слідчі вважають, що він перебував у Норвегії під фальшивим ім'ям і посвідченням особи, працюючи на російську розвідку. "Ми вважаємо, що він працює під прикриттям на російську владу. Агент під прикриттям - це той, хто збирає інформацію, найчастіше для своєї країни походження - в даному випадку для РФ і російських спецслужб", - сказала заступниця глави PST Гедвіг Му телеканалу TV2.

Чоловіка заарештували на чотири тижні на час розгляду справи. Його хочуть депортувати з країни, оскільки "він становить загрозу фундаментальним національним інтересам".

Добавил: Loci
Категория: Мир 131
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close