Норвегія продовжила дію водійських прав українців на три роки
01.02.2023 16:27 194
Норвегія продовжила дію водійських прав українців на три роки

Українські біженці, які мають права на керування вантажівками та автобусами, можуть бути корисними у норвезькому суспільстві.

Влада Норвегії внесла зміни до правил видачі посвідчень водіїв, щоб продовжити визнання документів водіїв з України до трьох років. Про це повідомляє schengenvisainfo.com.

Нещодавно уряд країни заявив, що визнаватимуться всі категорії прав водія, а не тільки для легкових автомобілів, як це було досі.

У квітні 2022 року норвезька влада продовжила термін, протягом якого визнаються українські посвідчення водія, з трьох до 12 місяців. З того часу багато українських біженців влаштувалися в Норвегії, значна частина з них мають права водія, якими вони можуть користуватися в країні. Якщо правила не буде змінено, українці втратять право на керування.

"Зараз ми змінюємо правила, щоб українські біженці могли їздити в Норвегії, поки діє колективний захист. Крім того, мають бути визнані всі класи прав водія, а не тільки для легкових автомобілів", - сказав міністр транспорту Йон-Івар Нюгард.

Зазначається, що українські біженці, які мають права на керування вантажівками та автобусами, можуть бути корисними у норвезькому суспільстві.

В уряді заявили, що вимога мати дійсні фізичні права водія зі своєї країни залишається чинною, щоб отримати дозвіл на отримання прав водія в Норвегії. При цьому заміна водійських прав здійснюється відповідно до стандартних європейських правил визнання українських водійських прав.

Міністр зазначив, що в уряді будуть розглядатися подальші можливі зміни для біженців, включаючи можливість видачі норвезьких водійських прав та професійних водійських прав.
Добавил: Loci
Категория: Мир 194
Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close