На фронті відбулось понад 80 бойових зіткнень
На фронті відбулось понад 80 бойових зіткнень

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили понад 20 атак РФ в районі міста Мар’їнка.

На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках минулої доби відбулось понад 80 бойових зіткнень. Найгарячіші бої велися за Бахмут, Мар’їнку та в районах Авдіївки, Степового і Новомихайлівки. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 20 травня.

Зазначається, що протягом минулої доби РФ завдала шість ракетних та 62 авіаційних удари, а також здійснила 65 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

Внаслідок обстрілу Кривого Рогу Дніпропетровської області, населених пунктів Степногірськ Запорізької області та Берислав і Зеленівка на Херсонщині, є загиблі та поранені цивільні особи, загинула дитина, знищено житлові приватні будинки, медичні установи та інша цивільна інфраструктура.

Як повідомили у Генштабі, сьогодні вночі російські терористи завдали чергового авіаційного удару “шахедами” по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках війська РФ продовжують зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

Протягом минулої доби росіяни завдали авіударів в районах населених пунктів Глибоке, Плетенівка та Землянки Харківської області. Здійснено мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Блешня, Карповичі Чернігівської області; Малушине, Шпиль, Волфине, Олексіївка, Садки, Мотриця, Тур’я, Славгород, Верхня Пожня та Пожня Сумської області, а також Уди, Гатище, Плетенівка, Покаляне, Бударки, Землянки та Тополі на Харківщині.

На Куп’янському напрямку війська РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдали авіаударів біля Григорівки, Вільшаної та Кислівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Петропавлівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку війська РФ наступальних дій не проводили. Вели обстріли в районах населених пунктів Новолюбівка та Діброва Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали Студенок Харківської області; Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське і Спірне на Донеячині.

На Бахмутському напрямку армія РФ продовжує наступати. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Також росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора.

Авіаційні удари зафіксовані в районах населених пунктів Федорівка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Хромове, Іванівське, Ступочки, Біла Гора. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине, Біла Гора, Диліївка, Дружба та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ наступали у напрямку Новокалинового, Степоврго, Авдіївки та Первомайського, але безуспішно. Нанесено авіаудар біля Авдіївки. Артилерійські обстріли зафіксовані в районах Новокалинового, Бердичів , Авдіївки, Тоненького, Первомайського, Карлівки та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили понад 20 атак противника в районі міста Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Курахове та Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби росіяни здійснили понад 10 безуспішних наступальних дій в районі Новомихайлівки. Завдали авіаційних ударів в районі населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Золота Нива. Здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Богоявленка, Максимівка, Золота Нива та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ продовжує оборонятися. Завдано авіаційного удару по населеному пункту Кізомис. Також росіяни обстріляли населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення - Гуляйполе, Новоданилівку, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське та Плавні Запорізької області; а також Золоту Балку, Берислав, Зеленівку, Степанівку, Кізомис та місто Херсон.
Добавил: Loci
Категория: Украина 448
Рейтинг: 4.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close