Мінфін назвав суму виплат військовим за березень
Мінфін назвав суму виплат військовим за березень

Грошове забезпечення військовослужбовців у березні поменшало у порівнянні із січнем і лютим.

За підсумками березня на грошове забезпечення військовослужбовців із загального фонду державного бюджету було направлено 67,3 млрд гривень. Про це повідомило Міністерство фінансів у вівторок, 18 квітня.
 
При цьому загальна сума касових витрат за січень-березень 2023 року становить 636,3 млрд гривень. У березні витрати становили 225,2 млрд гривень.
 
У структурі витрат найбільше направлено – 276,4 млрд гривень (у березні – 87,4 млрд гривень) – на оплату праці з нарахуваннями. Зокрема, на грошове забезпечення військовослужбовців направлено 216 млрд гривень (у березні – 67,3 млрд гривень).
 
Як уточнює РБК-Україна, видатки на грошове забезпечення військовослужбовців у березні скоротилися порівняно із січнем, коли на ці цілі було витрачено 71,8 млрд гривень, та лютим (76,9 млрд гривень).
 
За даними Мінфіну, за 2022 рік на грошове забезпечення військовослужбовців було направлено 721,9 млрд гривень (у грудні – 99 млрд гривень).
 
Нагадаємо, після початку війни в Україні виплачували додаткову грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень військовим, які не беруть участь у бойових діях. Але з 1 лютого 2023 року такі щомісячні виплати скасовані.
 
Раніше у квітні Верховна Рада повернула військовим 30 тисяч гривень доплати, а заразом поліцейським та співробітникам ДСНС. Проте наступного дня стало відомо, що у Раді заблокували закон про надбавки військовим.
Добавил: Loci
Категория: Украина 192
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close