Кулеба вирушив з історичним візитом до Гватемали
Кулеба вирушив з історичним візитом до Гватемали

Цей візит відкриє нову сторінку відносин України з країнами Латинської Америки та посилить співпрацю з Глобальним півднем зазначив глава МЗС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вирушив з візитом до Гватемали, де він візьме участь у Раді міністрів Асоціації Карибських держав. Про це глава МЗС повідомив в Instagram у вівторок, 9 травня.

"Найкращий спосіб провести День Європи… бути в дорозі до Латинської Америки, щоб відкривати нові горизонти для європейської України", – написав Кулеба.

Він додав, що на запрошення голови МЗС Гватемали Маріо Букаро Флореса візьме участь у Раді міністрів Асоціації Карибських держав (АКД) та здійснить двосторонній візит.

"Ця подорож історична з трьох причин. Перший в історії візит міністра закордонних справ України до Гватемали. Перша в історії участь в Раді міністрів АКД. Перший за 10 років візит глави МЗС України до Латинської Америки", – зазначив міністр.

Кулеба проінформував, що АКД – це 25 держав Карибського басейну. Це важливий регіон, у якого є значні ресурси та який зацікавлений в українських товарах, досвіді цифровізації уряду та взаємовигідній політичній співпраці в міжнародних організаціях.

Міністр додав, що його візит до Латинської Америки є частиною курсу МЗС на відкриття нових горизонтів для України, вітчизняного бізнесу та громадян. Він відкриє нову сторінку відносин України з країнами Латинської Америки та посилить співпрацю з Глобальним півднем.
Добавил: Loci
Категория: Украина 452
Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close