Кремль намагається взяти під контроль хвилю критики армії РФ - ISW
Кремль намагається взяти під контроль хвилю критики армії РФ - ISW
Кремлівська влада сподівається за допомогою зміни законів контролювати риторику джерел, які критикують армію РФ.
Кремль посилює контроль інформаційного простору, що заповнюється критикою на адресу російських військових - як усередині країни, так і за її межами. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу на новину, що російський парламент до кінця 2022 року може розглянути законопроект про регулювання алгоритмів. Таким чином, він дозволить владі Росії забороняти рекомендації у соціальних мережах та інших онлайн-платформах.

Видання Коммерсант повідомляло раніше, що під дію законопроекту можуть потрапити соцмережі, відеохостинги, онлайн-кінотеатри, пошукові системи, маркетплейси та інші сервіси.

Експерти також зазначили, що регулювання алгоритмів обговорювалося ще до війни в Україні та націлене насамперед на західні соцмережі.

Фахівці припускають, що Росія таким чином намагається усунути сумніви щодо здатності Кремля викладати та відстоювати дії Росії в Україні перед внутрішньою аудиторією.

У звіті також згадується, що Федеральна служба безпеки затвердила перелік інформації у військовій та військово-технічній сферах, яку при отриманні іноземними джерелами нібито можуть використовувати проти безпеки Росії.

Ідеться про відомості, які не є державною таємницею. Серед них - інформація про оцінку та прогнози розвитку військово-політичної ситуації, про дислокацію, чисельність та найменування військових частин, фінансове забезпечення військ тощо.

Подібне рішення ФСБ є спробою заборонити інформацію про російські збройні сили, що може призвести до жорсткішого контролю джерел, які критикують російську армію, вважають аналітики.

За їхніми словами, російська влада прагне зміцнити цензуру, щоб придушити іноземні голоси та внутрішню критику.
Добавил: Loci
Категория: Россия 134
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close