Коли потрібно робити щеплення кошенятам
Коли потрібно робити щеплення кошенятам

Кожна людина, яка вирішує завести кішку, повинна пам'ятати про те, що її попереду чекає не лише багато задоволення та ласки, а й багато обов'язків. Такий домашній вихованець не вимагає щоденного вигулу на вулиці, але потрібно обов'язково купувати якісний корм, подбати про гігієну (якщо забрали тварину з вулиці) і зробити всі необхідні прививки кошенятам, можна навіть викликати ветеринара додому, якщо є така необхідність. Щеплення, до речі, потрібно робити не тільки маленьким кошеням, але й дорослим котам, кішкам.

Навіщо потрібні щеплення?

Якщо тваринка жила надворі, вона могла підчепити безліч хвороб. Якщо навіть кішці пощастило й вона не чим не хворіє, її імунітет може бути дуже слабким і це потрібно виправляти терміново. Варто відзначити, що маленькому кошеняті достатньо буде однієї дози, а ось дорослому коту буде недостатньо одного щеплення. Потрібно обов'язково повторити процедуру через кілька днів, щоб закріпити ефект. Кількість щеплень встановлює ветлікар, якого можна викликати додому для обстеження тварини. Він оцінить ситуацію, проведе візуальний огляд, а потім винесе свій вердикт.

Коли потрібно робити вакцинацію?

Потрібно викликати ветлікаря коли улюбленцю:

  • 2 місяці. У цьому віці тварину вакцинують противірусними препаратами.
  • від 3 місяців. Роблять вакцинацію від сказу та вводять комплексні препарати.

Обов'язково необхідно вберегти улюбленця за допомогою вакцини від вірусного ринотрахеїту, чуми, сказу та каліцівірозу. Лікарі вважають саме ці інфекції найнебезпечнішими для котячих у будь-якому віці. Такі захворювання дуже часто знаходять у вусатих друзів, тому легко відразу зробити щеплення, ніж потім лікувати цілий «букет» хвороб. Краще не намагатися відрізнити кальцівірусну інфекцію від герпесвірусної, а одразу діяти, адже бездіяльність може призвести до сумних наслідків.

Коли потрібно робити щеплення кошенятам

Яким тваринам можна робити вакцинацію і де краще це робити?

Щеплення можна робити лише тим улюбленцям, які абсолютно здорові. За 10 днів до початку вакцинації потрібно прогнати глистів, оскільки вони погіршують імунітет і роблять щеплення неефективним. Щоб тварини спокійно перенесли щеплення, краще запрошувати ветлікаря додому. Тоді кішка розслабитися і почуватиметься настільки комфортно, наскільки це можливо. Коли щеплення буде зроблено, потрібно почекати не менше 10 днів, перш ніж відпустити тварину гуляти на вулицю або купати.

Добавил: Vladimir
Категория: Статьи 246
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close