Коли потрібен нарколог – де обрати
Коли потрібен нарколог – де обрати
Залежність – одна з самих важких соціальних, психологічних та фізичних проблем. Якщо в родині є алкоголік, проблема виникає в кожного члена родини, навіть у маленьких дітей. Багато хто намагається лікувати алкоголізм вдома, без лікаря. Але це втрата часу. Тому важливо знайти саме лікаря-нарколога, який допоможе вам з цим.

Крім того, в лікуванні залежності, обовʼязково має брати психолог з залежностей. Бо алкоголізм – це проблема спочатку психологічна, а вже потім фізична. Тому, якщо хочете, щоб ваша близька людина кинула пити або вживати наркотики, вам потрібна допомога комплексна. На сайті Каталог Психологів України ви знайдете всіх, хто допоможе вам в цьому:
  • нарколога у своєму місті;
  • психотерапевта, який може працювати як онлайн, так і офлайн;
  • психолога по залежностям.
Також є можливість закодуватися від алкоголю та провести виведення із запою.

Навіщо потрібен психолог залежному

Лікування алкоголізму та наркоманії неможливо без психолога! Якщо ваша близька людина у запої, то перед тим, як проводити будь-яку терапію, потрібно провести виведення із запою. Тільки після того, як людина буде твереза, вона зможе працювати над своїми внутрішніми проблемами.
Навіщо потрібен психолог залежному
Нарколог підбере препарати для лікування, проконтролює стан, при необхідності призначить інше лікування. Що стосується психолога, то потрібно бути готовим до тривалої співпраці.

Людина не просто так стає залежною. Щось цю залежність викликало. Причин дуже багато і в кожного вони свої.
  1. Гострі травматичні події. Це не тільки війна. Це дитячі травми з минулого, фізичне або моральне насильство, втрата близьких або сенсу життя.
  2. Студенти та підлітки стають залежними, намагаючись бути своїми в групі. Тому оточення на цій стадії дорослішання відіграє важливу роль.
  3. Якщо людина не має самостійності, інфантильна, має психологічну залежність від оточуючих, вона може таким чином проявляти себе, та привертати увагу.
  4. Інші внутрішні причини, які спричинило виховання.
Психолог має допомогти знайти саме ті внутрішні проблеми, які заважають людині жити повноцінним життям. Але це не все. Людина живе в родині, яка так, як і вона довгий час могла не визнавати залежність. Тому кожному в сімʼї потрібна допомога.

Психолог з залежностей підкаже, як правильно говорити з алкоголіком, як його підтримати, як допомогти жити комфортно в тверезості.

На порталі Каталог Психологів України, ви знайдете наркологів та психологів із залежностей, що мають не аби який досвід роботи. Звернутися можна за вайбером, телеграм або ватсап, обравши необхідного фахівця.

Не витрачайте час. У випадку, коли людина залежна, він вкрай важливий. Чим раніше ви звернетесь до фахівця, тим більше шансів на те, що ви повернете своє життя.
Добавил: Loci
Категория: Статьи 730
Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar
close