Коли необхідно проводити тестування ПЛР?
Коли необхідно проводити тестування ПЛР?

Сьогодні немає жодної людини на планеті, яка б не знала про так званий коронавірус (Covid-2019), що передається повітряно-краплинним шляхом. Якщо у вас з'явилися симптоми (висока температура, пропав смак і запах, важко дихати), важливо своєчасно провести тестування плр у перевіреній клініці, щоб виключити наявність захворювання або підтвердити його. Панікувати не варто, краще взяти себе в руки та почати діяти.

Як проводиться тест?

Фахівці беруть мазок слини та носоглотки, а потім відправляють матеріал до лабораторії для проведення аналізу. Якщо ви замовите терміновий тест, результати дізнаєтесь наступного дня. При стандартній вартості відповідь про наявність або відсутність захворювання надходить протягом 2 днів. Щоб здати аналізи необов'язково відправлятися до лабораторії, можна викликати спеціаліста додому або записатися онлайн та прийти у призначений час. При собі необхідно мати паспорт і обов'язково заходити до лабораторії потрібно у медичній масці.

Якщо потрібно отримати результати іноземною мовою, необхідно буде доплатити 50 грн. Дітям такі тести можна проводити із 5 років. Якщо вам необхідно отримати тест протягом 12 годин, необхідно здати аналіз з 7 до 11 години у відповідній установі. У вихідні дні така можливість недоступна (у суботу можна отримати результат, але він прийде із запізненням).

Коли потрібно проводити ПЛР-тест?

Рекомендується записуватися на тестування плр, якщо:

  • ви хочете підтвердити наявність коронавірусу;
  • якщо вам потрібно виїхати за кордон;
  • якщо ви повернулися з відпочинку з іншої країни та не хочете сидіти 14 днів на самоізоляції.

Можна отримати сертифікат у програмі Дія, але про це потрібно попередити медсестру при здачі аналізу. Якщо ви отримуєте бланк іноземною мовою, ви зможете побачити спеціальний QR-код, який відкриває цифрову версію сертифіката про проходження ПЛР тесту.

Коли необхідно проводити тестування ПЛР?

Чим відрізняється експрес-тест від ПЛР-аналізу

Експрес-аналіз робиться для того, щоб попередньо дізнатися про стан здоров'я пацієнта. Щоб не чекати добу і приступити до негайного лікування, виключити наявність ГРВІ, робиться саме такий аналіз. Слід зазначити, що людині при позитивному експрес-тесті обов'язково потрібно зробити і ПЛР, щоб підтвердити діагноз і продумати лікування. Якщо ви виявили у себе якісь симптоми цього небезпечного вірусу, не слід займатися самолікуванням та відтягувати час на відвідування лікаря. Відразу вирушайте до фахівця для підтвердження діагнозу.

Добавил: Vladimir
Категория: Статьи 249
Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close